Makaron z sardynkami

0
912
Rate this post

Czy miałeś kiedyś problem z przygotowaniem szybko smacznego i pożywnego obiadu? Jeśli tak, to może własne kulinaria czas poszerzyć o nowe przepisy. Jako przykład warto tutaj podać makaron z sardynkami w oleju. Przepis wydawać może się szalony, ale efekt jest naprawdę wyśmienity. A samo przygotowanie potrawy zajmuje mniej niż pół godziny.
Czego potrzebujesz? Oczywiście ulubionego makaronu. Może być to spaghetti, mogą być muszelki, czy świderki. Po prostu to, co lubisz. W tym czasie, gdy nastawia się wodę na ugotowanie makaronu, na rozgrzaną patelnie wylewa się puszkę, czy dwie puszki sardynek wraz z olejem i smaży. Gdy makaron jest gotowy, odcedza się go i wlewa do niego wszystkie przesmażone sardynki, pozostawiając na patelni odrobinę tłuszczu. Na tłuszcz ten, znów rozgrzany wsypujemy dwie łyżki bułki tartej i razem to prażymy. Gdy bułka się podsmaży, wysypuje się ją na ręcznik papierowy, odsącza z tłuszczu i posypuje na wierzchu makaron. Danie jest smaczne, sycące i z pewnością zaskakujące w smaku.