Składniki:
1. 1 szklanka mąki pszennej
2. Niepełna szklanka cukru
3. 4 jajka
4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
5. 9 owoców kiwi
6. 3 łyżki cukru
7. 4 dag mąki ziemniaczanej
8. 1 opakowanie bitej śmietany
9. Mrożone owoce do dekoracji
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem aż cukier się rozpuści, mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Wstawić na pół godziny do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Po upieczeniu i przestudzeniu przekroić na dwa blaty.
Kiwi obrać ze skójki; 5 sztuk pokroić w kostkę, posypać 3 łyżkami cukru i rozgnieść lekko widelcem.
W garnku zagotować 1,5 szklanki wody i dodać kiwi z cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w pół szklanki wody i wlać do gotującej się wody z kiwi. Ugotować kisiel.
Jeden blat włożyć z powrotem do formy i posmarować kisielem. Przykryć drugim blatem i ostudzić.
Przygotować bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu i ułożyć dekoracyjnie na biszkopcie. Udekorować wierzch pozostałymi kiwi i rozmrożonymi i odsączonymi owocami.