Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3 łyżki cukru
5 żółtek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
0,50 kg sera białego
1 jajko
1 budyń śmietankowy
0,50 kostki margaryny
0,50 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Puszka brzoskwiń
Wykonanie:
Zrobić ciasto: Przesiać mąkę przez sito na stolnicę, dodać wszystkie produkty, połączyć nożem, a następnie zlepić i wyrobić. ? ciasta rozwałkować i wylepić blaszkę. Blaszkę wstawić na pół godziny do lodówki. Resztę ciasta włożyć do zamrażalnika. Zrobić masę serową: Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Dodać ser i w dalszym ciągu ucierać. Do tak przygotowanej masy wsypać budyń i wymieszać. Ubić pianę. Masę wyłożyć na ciasto. Na masę poukładać osaczone brzoskwinie, na brzoskwinie ubitą pianę a na pianę zetrzeć resztę ciasta. Upiec.