Specjały kuchni polskiej

1
1059
Rate this post

Polskie smaki to nie tylko tradycyjny polski żurek. Coraz częściej poszukujemy nowych inspiracji w sieci. Przygotowujemy pizzę z różnymi dodatkami, owoce morza, zapiekanki makaronowe, ziemniaczane, ryżowe. Możliwości jest wiele, dostęp do składników, także egzotycznych jest nieograniczony. Na rodzinnych imprezach staramy się podawać tradycyjne dania, jednak stół możemy ubogacić egzotycznymi deserami czy przystawkami. Oczywiście nie każdy będzie chciał poznawać nowe smaki, dlatego warto przygotować coś mniej oryginalnego, co zasmakuje każdemu.
Tradycyjne polskie kulinaria to gołąbki, kwaśnica, kapuśniak, golonko, pierożki. Bardzo smakują nam pierogi z jagodami czy truskawkami. Kluski leniwe to również polski specjał. Odmian klusek i pierogów jest wiele, są to dania sycące i kaloryczne , jednak mają wielu swoich zwolenników. Większość z nas po solidnych posiłku lubi zjeść smaczny deser. Może to być pulchne, owocowe ciasto lub tort z kremem lub też lodowy deser z  bita śmietaną. Smakoszy słodkości jest wielu, najlepsze desery to te, które zawierają owoce.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.