Kupując jabłka, zawsze mamy wrażenie, że kupujemy zdrową porcję witamin. Niestety, i w tym przypadku możemy bardzo się pomylić. A dzieje się tak dlatego, że na rynku jest mnóstwo jabłek, które rosną w warunkach zgoła odmiennych od naturalnych. Nawożenie, sztuczne przyspieszanie dojrzewania – to wszystko niestety sprawia, że takie jabłka zamiast być bombą witaminową, są produktami niekoniecznie zdrowymi. Zdrowe są jedynie te jabłka, które naturalnie dojrzewają w słońcu. Gdzie takie jabłka znaleźć? Tam, gdzie sprzedawana jest zdrowa żywność.
Jakie właściwości mają takie jabłka? Dlaczego warto po nie sięgać? Przede wszystkim dlatego, że obniżają poziom złego cholesterolu we krwi. Po drugie takie jabłka chronią serce i wspomagają organizm w procesie naturalnej detoksykacji. Pomagają pozbyć się złogów zalegających w jelitach. A im zdrowsze jelita, tym sprawniejszy układ odpornościowy. Automatycznie więc, naturalne jabłka są też wsparciem dla układu immunologicznego. Dlatego warto wybierać je świadomie.